top of page

Staying connected in the midst of a storm

Bijna vijf jaar lang werkte Anne als vrijwilliger in de grootste mannengevangenis van Nieuw-Zeeland, waar ze elke week yoga- en meditatieprogramma's presenteerde voor 14 mannen en ook één op één werkte met gevangenen in de risico-eenheid van de gevangenis. Ongeacht het aantal tatoeages, de reden van gevangenschap, gedrag of emoties, Anne heeft altijd alle mannen ontmoet voor wie ze in essentie zijn, zonder oordeel of opdringerigheid. "Ze zijn allemaal heel zachtaardig van binnen".

Deze webinar is in het Engels

mjp-20180426-0989_edited.jpg

De impact van sociale media op meiden

Sinds een aantal jaren is er een verschuiving gaande in het extreme social media gedrag onder meiden, vanuit een behoefte aan erkenning en waardering. Steeds meer meisjes voelen zich eenzaam en kunnen geen aansluiting vinden. Ze vluchten en verdwalen in de online wereld, met alle gevolgen van dien. Meta Herman de Groot ziet een toename in haar praktijk van meiden uit alle milieus die thuis onhandelbaar gedrag vertonen en veel liegen. 

Deze webinar is in het Nederlands

Foto Meta Herman de Groot.jpg

Hoe run je een huishouden met tieners?

Een huishouden runnen met tieners is tegenwoordig een uitdagende taak. Als ouders willen we het beste voor onze kinderen, maar uiteindelijk voelen we ons gefrustreerd en zijn we soms bang dat we het fout doen.  Waarom lijken tieners op elke rode knop te drukken die we hebben en weten ze precies hoe ze ons moeten laten reageren? 

 

Tieners reageren op nep, volgens Lucy Dahill. "Wees niet aardig, wees echt". Als gezin leef je onder hetzelfde dak en dat vraagt om standaarden en normen. Dit betekent dat wij als ouders de basis moeten leggen voor iedereen en vanuit die basis als team moeten werken. Maar hoe? Hoe geven we het goede voorbeeld in plaats van te controleren en brengen we meer harmonie in het huishouden? 

Deze webinar is in het Engels

 Foto 018  03182022 9885.jpeg

Communicatie is de sleutel in elke relatie, maar hoe we met elkaar praten komt vaak doorspekt met reactie, gekwetstheid of oordeel. Dit resulteert in het horen van iets anders dan wat er gezegd is, het maken van veronderstellingen en niet echt luisteren naar wat de ander zegt. 

 

Hoe kunnen we elkaar meer toelaten en onze beschermingsmuren loslaten? En wat kunnen we dagelijks praktisch doen om de harmonie en liefde in onze relaties belangrijker te maken dan wat dan ook?

Deze webinar is in het Engels

014 KellieWard 0505_edited.jpg

In gesprek met Dick Bijl over HPV vaccins

Dick Bijl krijgt regelmatig vragen van ouders over het vaccin. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat zijn de bijwerkingen en zijn deze al voldoende bekend? Waarom moeten meisjes vanaf 9 jaar gevaccineerd worden? Wat is het HPV-vaccin precies en wat is de kans op het krijgen van baarmoederhalskanker? Kortom, er zijn veel vragen en de verstrekte informatie geeft niet altijd duidelijke antwoorden. 

 

Deze webinar is in het Nederlands

high res-9983_dick bijl.jpg

In conversatie met Dick Bijl over levensstijl en medicatie gebruik

We grijpen sneller en vaker naar medicatie. Zo neemt het medicijngebruik voor chronische ziektes toe, terwijl we dergelijke klachten volgens Dick Bijl ook op een andere manier kunnen aanpakken. Huisartsen hebben te weinig tijd om werkelijk het gesprek aan te gaan en veel patiënten denken dat ze met een recept beter af zijn. 

high res-9983_dick bijl.jpg

Recruiter Zofia Sharman constateert een wereldwijde desinteresse in werk en vraagt zich af waarom we het plezier in werk hebben verloren. Worsteling op het werk lijkt de norm te zijn, net als terugtrekking met een voorkeur om thuis te werken voor een "evenwicht tussen werk en privé" dat vaak meer wordt gebruikt als een manier om te ontsnappen aan het drama of de giftigheid op kantoor. "De manier waarop we leven is de manier waarop we werken; en de manier waarop we werken is de manier waarop we leven; je kunt die twee niet scheiden." Een diepere zorg voor onze gezondheid, welzijn en vitaliteit is nodig, waarbij expressie de sleutel is.

Deze webinar is in het Engels

PHOTO-2019-11-05-05-36-43.jpg

Tieners drinken steeds vaker alcohol en dit aantal neemt toe. 46,6 procent van de jongeren onder de 18 drinkt in Nederland. Wat is onze rol als ouders hierin? Waar gaat het gesprek dat we met elkaar en jongeren kunnen voeren eigenlijk over: het drinken van alcohol of over het leren omgaan met het leven en hun gevoeligheid, en hoe je jezelf kunt zijn in een wereld vol prikkels, druk en uitdagingen? Een gesprek met herstelcoach Saskia van der Zee.

 

foto saskia.jpg

Er is een steeds grotere vraag naar een wereldwijde verschuiving in onze manier van leven; maar waar begint dit? Volgens oud-CEO Neil Gamble begint een geëvolueerde wereld bij ons allemaal en hoe we dagelijks leven, hoe we in relatie zijn met anderen en wat voor keuzes we maken. Een gesprek over de crisis waarmee we vandaag worden geconfronteerd en wat dit van ons vraagt. Werkelijke verandering begint bij onszelf.

 

Deze webinar is in het Engels.

Cropped Pic 3.jpg

Een gesprek over Donna Nolans boek 'Breathing My Own Breath' en hoe ze haar manier van leven na de diagnose borstkanker transformeerde van constante verbetering tot zelfliefde en een diepe connectie en koestering voor haar lichaam.

 

Deze webinar is in het Engels.

Speaker Donna.jpg

Een gesprek met Rachel Andras van Stichting Indera en jongerenplatform True2you over de crisis waarmee we vandaag worden geconfronteerd en wat er van ons allemaal nodig is om jongeren te ondersteunen met de problemen en uitdagingen waarmee we vandaag allemaal worden geconfronteerd.

 

Deze webinar is in het Engels.

Rachel Andras Portrait.jpg

Een gesprek met psycholoog en schrijver van het boek 'Handbook for being human' Cynthia Hickman over hoe we anderen de ruimte kunnen geven, hoe we de basis kunnen leggen voor liefde en hoe we harmonie, flow en acceptatie in onze relaties kunnen brengen.

 

Deze webinar is in het Engels.

Cynthia Hickmann Portrait.jpg

Een gesprek met Beverley Bulmer van Leaving Gracefully over dood en sterven en waarom we dit onderwerp tot het einde laten of er helemaal niet over praten. En wat betekent het om nu je levenseinde voor te bereiden en te plannen?

 

Deze webinar is in het Engels.

Foto Beverly Bulmer.jpg
bottom of page