top of page
E and M Talks Circle Spotlight Background-100.jpg
Webinar

IN GESPREK MET DICK BIJL OVER HPV VACCINS

high res-9983_dick bijl.jpg

Sinds de oproep van het RIVM en het Ministerie van VWS worden er soms heftige discussies aan de keukentafel gevoerd over de HPV-vaccins; moet je je dochter nu wel of niet laten vaccineren? Veel ouders en meiden ervaren een druk, omdat de overheid het zegt, dus dan zal het wel nodig zijn. Die druk wordt alleen maar sterker, als andere meiden op school wel het vaccin nemen, en jouw dochter of jij als ouder twijfelt. Welke factoren weeg je mee in je beslissing?

 

Ook Dick Bijl krijgt regelmatig vragen van ouders over het vaccin. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat zijn de bijwerkingen en zijn die al voldoende bekend? Waarom moeten meisjes vanaf 9 jaar oud gevaccineerd worden? Wat is eigenlijk het HPV-vaccin en wat is de kans dat je baarmoederhalskanker krijgt? Kortom, er zijn veel vragen en de informatie die verstrekt wordt, geeft niet altijd een helder antwoord. 

 

E&M Talks gaat in gesprek met Dick Bijl over de HPV-vaccins, waarbij voldoende ruimte zal zijn voor vragen. Iedereen is welkom, ook dochters!

Dick Bijl -  voormalig huisarts, epidemioloog en auteur

bottom of page