top of page
E and M Talks Circle Spotlight Background-100.jpg
Webinar

TIENERS EN ALCOHOL

foto saskia.jpg

Saskia van der Zee; ervaringsdeskundige en eigenaar Happy Sober

“Mam, feestjes zijn echt niet leuk als je niet gedronken hebt”, zegt 15-jarige zoon. Tieners groeien op met de overtuiging dat het normaal is dat er drank is bij feestjes en sociale gelegenheden en dat je alcohol nodig hebt om plezier te hebben. 

 

Saskia van Happy Sober gaf voorlichting aan middelbare scholen en hoorde van de pubers zelf dat de reden waarom ze drinken door groepsdruk is en ook om hun problemen te vergeten. Het wordt eerst een gewoonte, daarna een vlucht waarna het over kan gaan in een verslaving. Het drankgebruik onder jongeren vermindert niet, het vermeerdert zelfs. 46,6 procent van de jongeren onder de 18 jaar drinkt in Nederland. 

Wat is onze rol als ouders hierin? Waar gaat het gesprek dat we mogen hebben met elkaar en de jongeren eigenlijk echt over: het drankgebruik of om het leren omgaan met het leven en onze sensitiviteit, en hoe jezelf te zijn in een wereld vol met prikkels, druk en uitdagingen? 

 

Saskia van der Zee en E&M Talks gaan op maandag 30 januari met elkaar in gesprek over het alcoholgebruik van de tiener generatie, wat daar gebeurt en hoe we als ouders hiermee om kunnen gaan. 

Deze webinar is in het Nederlands. 

Prijs recording15€

bottom of page